Illamående

Min kropp vill häva ur sig sånt som inte ska vara i mig. Mitt illamående är just ett illamående, inte alls nödvändigtvis min ångest, utan det är en det är en reaktion på att jag som liten har haft saker i mig som jag inte ska ha. Med saker menar inte olika tillhyggen, snarare penis och fingrar. Jag vet, vidriga tanke- jag vet, jag var där.

Jag har varnat er förr, läs inte här om det blir för magstarkt åt er. Jag behöver min ventil, detta är den. Den kan trigga igång saker hos dig.

Jag kan skriva hemliga inlägg, men det ger inte samma effekt. Att dela med mig till er, ger en viss vinst i att jag vet att jag inte längre bär på skammen av detta själv. Att det blir en sanning för inte bara mig utan den blir på något sätt verklig för att jag uttalar den. Förstår du?

Min psykolog har tagit upp detta innan, det här med mitt illamående, men jag har inte varit redo att hantera vad än för känslor som skulle komma med det. I dag mår jag bara illa. Jag pendlar mellan illamående, gråtattacker, hunger och frossa. Jag försöker att inte stänga av, jag låter mig själv vara I känslan, bara det är en utveckling för mig.

Okej, jag släpper inte på allt, för att det törs jag inte än. Det handlar om andra saker som jag inte är redo att dela med mig av. För detta ska ni veta: att jag delar med mig, handlar inte om min brist på integritet, utan mitt behov av att ta tillbaka rätten till mig själv, mina känslor och min kropp samt att släppa skammen och bryta tystnaden.

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

2 thoughts on “Illamående

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: