Livsglädje

Jag har försökt sluta röka minst 100 gånger (rökte första gången när jag var 11 år) men lyckades tillslut fimpa helt för 514 dagar sen.

Jag har försökt gått ner i vikt i princip hela mitt liv med hjälp av olika dieter och medicin och lyckas med det nu, tack vare att jag tog hjälp av sjukvården och gjorde en gastric bypass.

Jag har försökt få in träning på rutin, ca varannan månad men en ny ide, ett nytt mål, ett nytt träningsschema, med nya träningskläder – detta är fortfarande under bearbetning men jag känner ett lugn kring det, jag vet att jag kommer att hitta en nivå på det som passar mig.

Jag har börjat läsa Svenska 3 (som är det ämne jag behöver för att kunna söka högskola med reelkompetens) tre gånger. I dag fick jag vet att jag kommer att få betyget ”A” i det. Alla andra gånger jag börjat med svenska 3, har jag inte fullföljt genom att inte utföra vissa uppgifter. Jag har bara lagt av och stoppat huvudet i sanden. Inte denna gång, jag fullföljde och det med bravur.

Min svenskalärare (toppen kvinna!) sa till mig att jag är som en superhjältinna (eller supermänniska?) och frågade mig vad jag får att kraft ifrån. Jag funderade en sekund och kunde säga att kraften kommer från min livsglädje.

En av de första orsakerna till att jag sökte terapi denna omgång (för ca 3,5år sen) var för att jag aldrig lyckades fullfölja något gott för mig själv. Alla mål jag satt upp för mig själv, misslyckades jag med, det tog bara olika lång tid. Målen som fallerat under årens lopp har bland annat varit att sluta röka, att gå ner i vikt, att börja träna samt få betyg gott nog för högskolestudier.

Jag har alltid gått in med alla planer och mål med full kraft, med hundra procent motivation och ett redigt Jävlaranamma. Jag har dragit med mig mina nära och kära, bett om hjälp, stöd samt tagit deras tid och engagemang bara för att kort därefter lagt ner, vad än jag hade för mål.

Efter varje misslyckade, har min självkänsla sjunkit och tillslut hamnade den fullständigt i botten. Min psykolog har aldrig gett mig en lösning (det gör han aldrig) på det faktumet att jag inte lyckades med de mål jag satt upp för mig själv utan vi har haft samtal om allt annat vilket uppenbart har gett resultat.

I dag är jag oerhört stolt över mig själv.

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: