Grooming, del 1

Grooming innebär att någon tar kontakt med barn under 15 år för att längre fram begå övergrepp. Vid grooming sker oftast den första kontakten på ett chattforum eller en sida för kontaktannonser. Källa: Polisen.se

 

Redan när modemet ringde upp fick jag fjärilar i magen. Snart skulle jag få chatta med ”han”. Jag såg till att övriga i min fosterfamilj inte hade ärenden på övervåningen, så att jag kunde prata med ”han” utan att bli störd eller ifrågasatt. Jag var 14 år och han var 22 år, tänk att han ville ha mig, jag var så stolt. När modemet ringt klart och internet fanns, skyndade jag mig snabbt till Ztv-chat och Tv1000-chat.

Han, var äldre och mycket coolare än någon annan jag kände var nästan alltid “online” och jag hade fått order om att vara online vissa tider. När jag såg hans nick så kände mig speciell, just för att han ville ha mig. Av alla han kunde få så var jag hans speciella. Varg. Jag var så kär i honom och han i mig, trodde jag. Han bodde i Alingsås och var sektledare i en sekt som höll till i Borås.

Jag ville träffa honom, han ville ju ha mig och ha sex med mig, han hade bedyrat detta. Jag var hans kvinna. Så sa han. Hans ägodel. Min Varg. Vi chattade i några månader och han visste allt om mitt liv, om att pappa utsatt mig för sexuella övergrepp, att jag är duktig på att snatta saker från affären och jag hade berättat om saker jag inte ville att någon annan skulle få veta.

Vilket han påminde om, om jag inte gjorde som han sa. Han blev mitt allt och han gav mig en öppning till att få ett annat liv än det skitliv jag hade. Jag orkade inte med alla som skulle försöka ”rädda mig”- de visste ingenting om mig. Jag skulle få det bättre med Varg och jag skulle bli en riktigt satanist som är med i en sekt och allt.

Jag tror jag är lite kär i dig, är en film om grooming. Filmen handlar om Nadja, en helt vanlig tonårstjej. I filmen träffar hon en kille på nätet, först flörtar de och skickar oskyldiga meddelanden till varandra, men William vill snart mer. Jag tror jag är lite kär i dig skildrar hur lätt det är att manipuleras och hur snabbt en situation som från början verkar oskyldig kan övergå till ett sexuellt övergrepp. Källa: Stiftelsen aktiv skola 

Se den viktiga filmen:

 

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: