Sex

Jag behöver din kärlek,
Men jag vill inte ha din ömhet.
Jag vill ligga med dig,
Men du får gå hem när du kommit i mig.
Jag vill att du ska ha det skönt,
Men kan inte slappna av för att själv njuta.
Jag vill att du ser mig och känner mig,
Men jag vill inte ha med dig att göra.
Jag sätter på charmen och får dig redo för mig,
Men klarar inte att du börja känna för mig.
Jag ger och ger med bravur,
Men jag vill innerst inne inte.
Jag fejkar min njutning,
För att du ska bli klar,
Och kliva av,
Och gå vidare.

Några ord om vad sex och samlevnad varit för mig i många år. I mina föreläsningar pratar jag om sex och hur mitt självskadebeteende tog form i sex och att jag skar mig. Det är utlämnande, det är intimt, det är personligt och det ligger helt sjukt mycket skam i det.

Ska jag kunna släppa skammen, måste skammen yttras. Det för då först jag kan börja släppa den. Jag är i min process och det betyder att ni som följer mig och ni som går på mina föreläsningar är en del av min process.

Det är läskigt att öppna mig angående mitt tidigare sexliv, det är läskigt på så många olika sätt. Ett av dem är att sex verkligen är ett tabubelagt ämne, framförallt för oss kvinnor. Det är ett ämne, där vi tror vi vet att alla har det, men vi pratar inte om det och gör vi det är det med speciellt utvalda.

Jag respekterar det, till fullo och jag förväntar mig inte att alla ska börja prata om sitt sexliv, vind för våg, det vill jag inte heller. Vad jag vill dock är att lyfta på lock där vi har skam begravt. Jag gör det i alla fall. Jag måste, för att kunna fortsätta leva.

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: