Sundsvall

Det var på min åttonde föreläsning jag skulle få applåder, både här och där. Det var också på den åttonde föreläsning där jag såg flest tårar. Det på den åttonde föreläsningen tårarna mixades med skratt och igenkänning. Vilken otroligt engagerad publik jag fick i Sundsvall!

Jag fick beröra 80-90st modiga människor. Jag tror och hoppas att de efter igår har fått upp ögonen för hur mycket skada ett barn kan ta som utsätts för sexuella övergrepp. Jag hoppas och tror att jag fick förmedla vikten av att vi pratar om och bemöter ämnet sexuella övergrepp istället för att trycka bort det som något äckligt man inte pratar om.

Till min mamma, du var fantastisk på scen. Det var fint att se att du blev berörd av situationen och jag vet att du liksom jag kommer att göra gott i framtiden. Tillsammans.

Till min syster, du bröt tystnaden åt mig då jag inte kunde göra det själv. Det största någon gjort för mig. Utan dig hade vår pappa gått helt fri som pedofil. Även om han bara fick 8 månader så blev han dömd, för att du bröt tystnaden och för att jag tillslut våga berätta om allt. Du var min trygghet i går, tack.

Till min mormor, morbror, moster, kusiner, ni har varit med oss hela tiden men ni har nu också fått en annan sida av mig och hur allt var för oss. Jag vet att jag varit omöjlig i bland men, nu vet ni ännu mer, varför. Tack för ni kom, det betyder mycket för mig.

Till mina gamla vänner och bekanta, för en flyttfågel som mig, som i bland känner mig rotlös (för att jag mer eller mindre kastat i bort mina relationer) kändes det extra fint att just ni var där i gör och tog del av min historia. Det gör mig ändå lite mer grundad.

Tack Sundsvall 💕 (jag kommer att skicka ett mail till alla er som var anmälda med den information ni önskade få).

Här en länk till artikeln som SVT Västernorrland skrev om mig.
Här är en länk till reportaget som SVT Västernorrland sände i sin 18:30 sändning. Jag kommer in ca 3:40 i reportaget.

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: