Svart

Att ha ett tungt och mörkt (ibland svart) sinne har varit en stor del av mig. Jag har maskerat det hyfsat bra dock och framställt mig utåt sett som en glad pingla, som är redo att ta över världen när helst hon önskar. Visst har jag haft glada dagar, när det känts som att jag varit på toppen av världen. Oftast har det varit i samband med någon form av prestation.

Hemma dock, när ingen ser har jag varit svart som synden. Självhatet har man kunnat ta på. Mitt glada, mottagliga, positiva, öppna och ödmjuka jag har jag lämnat utanför mitt hem- min borg. Någonstans har jag behövt få andas ut. I perioder har jag ansträngt mig extra för min sambo, för att han ska slippa ätas upp av mitt mörker men det har fallerat, varje gång. Det har inte kommit inifrån eller varit ärligt.

Det är egentligen bara tre stycken som har fått se stora delar av mitt verkliga jag, en före detta pojkvän (vi var tillsammans i sex år och i minst fem av de åren var jag sjukskriven för depression), min nuvarande sambo och min psykolog. Jag har en smärta jag bär på som jag har begravt så djupt och den är jag livrädd för att släppa fram. Jag är inte där än.

Jag har släppt in ljus och blivit mer balanserad de senaste två åren, tack vare terapin och, tack vare min sambo, som står vid min sida.

Tack vare min pedofil-pappa och de sexuella övergrepp han utsatt mig för tror jag att jag alltid kommer att ha dagar när mörkret drar in, när jag tvekar på allt, när jag gråter hejdlöst, när jag slår på mig själv och mitt värde. Jag har kommit så pass långt att jag tar emot dessa dagar och låter dem stanna. Jag skjuter inte ner dem i någon mörk källare.

Det är framsteg.

Jag gör framsteg, jag känner och även om det jag känner nu är tungt och gör mig gråtmild, så, är det framsteg. Jag påminner mig om att det är okej.

Jag är okej.

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

2 thoughts on “Svart

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: