Normen och oärliga fasader

Att nu försöka finna mig själv i relation till andra människor när jag varit en ”normal” person, sett utifrån hur andra är utåt är en sjuhelsikes resa. Sett utifrån hur andra behandlar andra människor, hur andra är i sina relationer, hur andra har sina relationer, hur media och på senare år, socialmedia framställer relationer. Allt som bidrar till en norm, där har jag ställt mig och varit, utan att egentligen förstått varför.

Jag har inte varit lyhörd mina behov, tankar eller känslor. För det första så har känslorna knappt varit mina (de har tillhört normen och varit levande begravda) och för det andra så är normen inte min norm. Jag trivs inte i den, överhuvudtaget. Faktum är att jag vill kräkas på den lite. Normen är, ur min synvinkel i mångt och mycket, oärliga fasader vi matas och matar varandra av och med.

Jag blir snart 37 och känner att jag är lite av en rebell. Jag pratar, offentligt, om saker som enligt normen är tabu: mina svagheter, mitt sex och min samlevnad, mina smärtor, mina misstag, mina motgångar, och mina sår (notera mina: jag skulle aldrig bryta ett förtroende!). Jag söker efter min egna norm, där jag kan trivas utan att känna att jag kliver in i en roll som håller mig fången. För det är så jag har känt mig, som en fånge av normen.

Det är helt okej att hoppa av mitt tåg om man tycker att jag är för rebellisk, jag tänker fortsätta forma mig själv utifrån mig själv för att jag och “normen” har gjort slut.

Med det sagt, är pausen för slapp skammen över och jag ser framemot en intressant och lärorik höst med allt vad det innebär. Jag kan börja med att säga att ni kommer att få se mycket mer av min mamma under ”Släpp skammen”.

Stay tuned!

Kärlek!

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: