Fråga mamman, omgång ett

Då är det dags för omgång ett av ”Fråga mamman” som är en något vi vill testa på. Anledningen är den att den 30 september har jag en föreläsning I Sundsvall (min hemstad) och då kommer min mamma att entra scenen och erbjuda en frågestund vilket är en unik möjlighet för just Sundsvall. Faller det väl ut- kan det bli en fortsättning på det och mamman får följa med på mina föreläsningar (skulle ni vilja det?).

Jag vet att ni har många frågor till henne. I alla föreläsningar jag har haft är det alltid någon/några som har frågor som bara min mamma kan besvara. Så då tänkte vi att vi skulle mjukstarta inför Sundsvall och ge en chans ställa frågor till mamman, över Internet.

Jag och mamma förbehåller oss rätten att välja frågor som hon besvarar. Frågorna och svaren kommer att publiceras här i min blogg, “släppskammen.se” och vi kommer att utelämna namn/användarnamn och andra detaljer som inte bidrar till frågeställningen eller svaren.

Hur ställer ni en fråga då?
• Ni kan kommentera i kommentarsfältet här i bloggen.
• Ni kan skicka DM ”Direct message” på Instagram till @slappskammen
• Ni kan skicka ett meddelande på messenger på Släpp Skammens facebooksida 
• Ni kan maila till info@slappskammen.se

Tänk på att vara så konkret som möjligt i er frågeställning för att få bäst svar.
Exempel på för bred fråga:Hur var det för din mamma efter allt kommit fram med de sexuella övergreppen”? Du måste förklara mer exakt vad du vill veta.

Exempel på frågor som ryms i ovan breda fråga men är mer konkreta, 
”Vad tänkte mamman när hon först fick veta vad som hänt dig”
”Fick mamman sitta med i polisförhören med dig?”
”Vad gjorde mamman när du skar dig själv?”
”Vem stöttade mamman?”

Ni har till torsdagmorgon (14/6-18) på er att skicka frågorna, sen kommer jag att sammanställa alla frågor och skicka till mamma. Hon får helgen på sig att besvara de frågor hon väljer ut och skicka tillbaka svaren till mig. Jag kommer att publicera frågorna här i bloggen i nästa vecka.

Vi vill förtydliga att svaren mamman ger och det jag skriver om är högst personliga erfarenheter och ingen allmän kunskap eller allmänna rekommendationer/riktlinjer. Det som jag skriver och det mamman besvarar är alltså våra erfarenheter och våra svar på hur vi hanterat, agerat, känt och varit.

Så, nu vill vi ha många frågor!

Shoot!

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

One thought on “Fråga mamman, omgång ett

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: