Sex som självskada

För några terapi-sessioner sedan pratade jag och min psykolog om några av mina sjäkvskadebeteenden jag hade som ung (11-15år:ish). Jag berättade om mitt behov jag trodde jag hade av sex, att det var mitt sätt att få kärlek, trodde jag då och låg därför med lite vem som helst.

Min psykolog frågade då ”…men hur kändes det för dig?”  – jag förstod inte riktigt frågan så jag frågade vad han menade? “Jamen, du drack ofta och skar dig själv till synliga sår  över stor del av din kropp eller hur?”  Ja det gjorde jag och då säger han, vilken frisk kille vill ligga med en tjej som mår så uppenbart dåligt?

Jag har gått och funderat lite på detta, för det var ju allt som oftast jag som bad om att få sex och jag känner inte att någon gjorde några direkta övergrepp. Samtidigt blir jag sjukt ledsen över att det var så lätt att hoppa i säng med en sådan trasig tjej som jag ändå var.

Hade man sagt nej till mig och varför så hade jag förmodligen fått hjälp att bygga upp självrespekt istället för att jag skulle känna mig smutsig och misslyckad.

Just saying.

Ps, Jag ska skriva mer om detta vid tillfälle, det tillfället är inte nu, Ds.

Skrivet apropå nedan och “Nationellt upprop för en mer rättssäker hantering av sexualbrott. #nationellutbildning

ninarungs

2015 kom så domen i hovrätten då en man utövat grovt sadistiskt sexuellt våld mot en uppenbart mycket utsatt flicka. För ovanligheternas skull när det gäller sexualbrott så finns hela händelseförloppet på film då gärningsmannen själv filmat. Det är otvetydigt så att flickan har pågående självskada – hon har skärsår över stora delar av kroppen. Det anser hovrätten också att gärningsmannen har insett. ————————————————————————-

Att skada sig med sex är något som vi ser mer och mer hos unga sjävskadande personer (mestadels flickor). I det här fallet är det övertydligt. Gärningsmannen är en 40-årig man som vill utöva sina sexuella fantasier på flickan med starkt sadistiska inslag, som att föra upp en toaborste i hennes underliv, urinera och spotta på henne och slå henne med olika tillhyggen.

Tingsrätten ogillade våldtäktsåtalet och dömde honom inte ens för misshandel trots en lång räcka slag med föremål som gett henne både smärta och skada. Domen är märkligt ofullständig och präglad av okunskap. I Hovrätten döms han för misshandel men inte våldtäkt. Trots att våld i samband med sexuella handlingar är ett av kraven för att det ska bli tal om våldtäkt. Han menar att samtycke fanns.

Ett samtycke som hon lämnat i en chatt flera dagar innan. Vad är ett samtycke värt när ett barn, med uppenbar självskada är alkoholpåverkad och i händerna på en 40-årig man? När han inte under någon gång under tiden eftersöker samtycke? För att förhindra att det sker igen och att självskada ska vara del i att befinna sig i en ”särskilt utsatt situation” och att samtycke krävs i STUNDEN så krävs en ändring i synen på hur lagen ska tolkas och en nationell utbildning för rättsväsendet. Sprid och skriv på länken i bio ✍️

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: