Vad är sexuella övergrepp?

Att sexuella övergrepp är något vi inte vill veta av är självklart. Att vi pratar om det mer tack vare mig, #metoo och alla andra starka människor (superhjältar och superhjältinnor) är fantastiskt. Men, jag vill inte att vi ska prata om sexuella övergrepp och stå ”trygg” bakom orden utan att egentligen, på riktigt förstå vad som kan ligga bakom de sexuella övergreppen.

Jag tycker det är dags för nästa steg. Sexuella övergrepp ska lyftas fram i ljuset. Jag vill krossa tabun och för att göra det får jag vara lite obekväm, lite jobbig, och dela ut lite “käftsmällar” (som någon sa efter en av mina föreläsningar) för att jag vet, jag VET att det hjälper barnen och andra vuxna som lider i det tysta- och i det öppna.

Allt nedan pågick innan jag var nio år;
Exempel 1: Om kvällarna kom min pappa in till mig och smekte mig på och i min vagina, mina bröst och resten av min kropp, medan han runkade av sin penis samtidigt. (Jag höll andan så mycket jag kunde medan jag låtsades att sova, varje gång.)

Exempel 2: Mysmorgon/myskväll med pappa kunde innebära att vi kollade på porr tillsammans, medan han låg och klämde på hans ”gobollar” (min stjärt) och hade stånd.

Exempel 3: Ställningen 69’an lärde jag mig genom att utföra den tillsammans med min pappa. Jag fick ha med en Kalle Anka & Co tidning för att sysselsätta mig med något samtidigt som han låg och utförde orala handlingar på mig. Ja han använde sina fingrar i mig också. (jag klarar inte av skriva ut vad jag hade i munnen!)

Exempel 4:  Att göra propellern i mig, innebar att man för in ett finger i/på min vagina och styr det runt, runt. Något jag fick lära mig av pappa medan han gjorde det i/på mig.

Det räcker så här.  

Jag hoppas innerligt att du har läst och att du tar till dig av vad som står. Det räcker inte med att vi pratar om att vi måste stoppa sexuella övergrepp, vi måste förstå Vad det är vi vill stoppa. Nästa allt som står ovan om mig och pappa är inte enskilda händelser, utan en vardag jag levde med. En vardag många barn lever med i dag.

För mig handlar det inte om att stoppa sexuella övergrepp, för mig handlar det om att rädda liv. Det finns naturligtvis olika grader utav helvete, vi upplever helvetet olika, vi känner olika men jag vill inte att någon ska behöva få ett helvete, inte ett enda barn.

Pappa fick totalt åtta månader i fängelse av hovrätten för ovan exempel, bland annat. 

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

2 thoughts on “Vad är sexuella övergrepp?

  1. Älskade, modiga, starka unge😘 Ja, jag mår illa när jag läser vad du gått igenom med det är viktigt att det skrivs o sägs rakt ut vad secuella övergrepp lan innebära. Det är för lätt att säga: Så hemskt och hur kan någon? Men utan att förstå vad det kan handla om. Så stolt över dig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: