Tillsammans

Att be om feedback; att synas och höras är inte jag super trygg med. Jag gör det för att jag behöver våga tala om det som är tabu. Jag gör det för att jag (och alla andra som varit- och är utsatta för sexuella övergeepp) behöver släppa skammen vi bär på. Jag gör det för att jag vill rädda våra barn från att utsättas för det jag utsattes för.

Jag samlar ihop mod och styrka inför varje blogginlägg, inför varje ord som kommer från mig. Varje ord från “Släpp Skammen” betyder att jag ger av mig själv, för att jag måste. Jag brinner för detta vilket ger mig ett magiskt driv- men jag är bara en av alla andra barn som utsätts och har utsatts för sexuella övergrepp.

Jag kan inte ensam stoppa alla människor som utnyttjar barn; vi måste göra det tillsammans. Mina ord berör, mina föreläsningar öppnar ögon hos alla typer av professioner och människor. Att lyssna på mig kan vara jobbigt- men, att lyssna på mig är det minsta jobbet ni kan göra.

Att agera, anmäla, lyssna, fråga och prata om det är vad som är det verkliga jobbet. För barnen.

Jag pratar, lyssnar du?

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: