Får det lov att vara en kuk i ryggen?

Ursäkta för kommande svordomar.

Jag är så förbannat jävla less på män som verkar tro att de är en gåva till mänskligheten. Som tror att de har rätt att gå över gränser på folk eller helt sonika trycka upp sin kuk på kvinnliga ryggar och stjärtar på ett dansgolv. Låt mig va känner jag, om jag går undan från ditt åmande på och runt mig betyder det att jag inte vill ha dina äckelhänder på min kropp.

Jag var på en kryssning i helgen med underbara kvinnor. Vi åkte ett tjejgäng tillsammans, alla upptagna med en partner vi lämnat hemma. Vi åkte för att fira en av oss som fyllt 30. På dansgolvet stod vi sju stycken och dansade, men vi fick inte dansa vi sju, utan vi skulle bli knuffad på för uppmärksamhet, av män, vi fick stånd i ryggen- av en man. Jag var tvungen att ta emot en lakritsshots, för att jag på allvar var rädd för att bli utskälld och kanske mer, av män.

“jag bjöd ju dig på en drink och nu vill du inte ligga med mig, din jävla slampa, slyna, hora, bitch…”

Jag har hört det resonemanget och fått ilsk mot mig så många gånger så det är en av anledningar till varför jag inte tar emot alkohol från främlingar. Jag ville helt enkelt inte skapa “onödig drama”.  Vi sa dessutom tack men nej tack, flera gånger först, men männen sket i det, räknade in oss och beställde lika många shots som vi var och gick runt med shotsbrickan som vi tackat nej till och det var då jag tog shotsen, av rädsla.

Jag vågade knappt kolla på männen på och runt omkring på dansgolvet för att om jag råkade få ögonkontakt med någon av männen som stod där, kändes det som att de trodde att det per automatik var en inbjudan till något mer. Jag är inte ute på krogen så ofta numera men har helt tappat lusten till att gå ut och dansa. Män har förstört den lilla glädjekällan för mig- så tack så jävla mycket för det.

Kan vi ordna ett danshak för kvinnor och män som kan det här med gränser? Männen som vill komma in måste först vara verifierad som en av de män som kan gränser av ett par kvinnor- oberoende av varandra? Jag vill våga mig ut för att dansa utan att känna att jag måste acceptera att män tar sig rättigheter av min kropp de inte har rätt till.  Vet att det är ett dåligt förslag men alla vidriga män får mig fly jävla förbannad!

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: