Skam har byggt min kropp

Jag föreläser om min skam och om att släppa den. Jag berättar också att jag inte är ”färdigläkt” vilket jag aldrig kommer att bli. Jag har dock fler berg att bestiga innan jag kan (och vill) minska ner på terapin och tillslut ”bara” ha den vid behov. I dag var det terapi-torsdag, som det är alltid är varannan torsdag klockan 15.

I dag var min psykolog mer hjälpsam än han brukar vara, men jag behövde (och behöver) den hjälpen i detta ämne. Det gör så ont. Vi kom åter in på Skam. Jag råkade säga ”tänk om det skam som ligger bakom min övervikt” – sen gick jag vidare och sa att det nog inte var så och babblade på, men min psykolog stannade mig där och tyckte vi skulle grotta mer i just den meningen.

Han fick hjälpa mig att tänka ut saker i dag, sånt jag annars kan göra själv med lite hjälp från hans sida. Han hjälpte mig att börja fundera på och att det är skam som är orsaken till att jag äter upp mig så att jag är mindre attraktiv. Att det är skam som gör att jag ser till att jag är mindre sexig för att jag lärde mig detta när jag var liten. Det var skamligt att vara fin och sexig, jag hade en pappa som gick över gränserna på mig och det var jag som var för fin- det var mitt fel.

Nej, det är inte mitt fel- jag vet, logiskt vet jag det. Jag sitter och känner och det gör ont. Så fruktansvärt ont. Min mage vill vända sig ut och in och huvudvärlden ligger och mullrar. Dessa fysiska symptom är min ångest som pockar på och vill ut och jag kan bara släppa ut lite i taget- men det är okej, för att jag känner och det i sig skänker ett lugn i min sorg.

Jag är väldigt öppen med er, på något sätt känns det viktigt. Jag vill visa för er vem jag är på riktigt. Jag är makalöst stark även i mina känslomässiga stunder. Jag tänker inte skämmas över att jag får så här ont, jag är inte mer än människa.

Jag vill vara ärlig mot er, så ni som läser något av mig och/eller ni kommer till en föreläsning, jag att ni ska få mig- som jag är i helhet. Jag är stark i min övertygelse om att det är en av de sakerna med mig som fångar er.

Snart hoppas jag kunna släppa all min skam och med det få styrka att bygga om min kropp till min drömkropp och sen vara stolt över att den är min.

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

One thought on “Skam har byggt min kropp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: