Hudlös

Julen närmar sig med stormsteg och min ångest bara växer- jävla jul. Ursäkta uttrycket men jag har mina uttryck, mitt språk och ibland är det ofint och så kommer det att vara här. Jag pratade och grät ihop med min mamma för en vecka sen, vi pratade om min pappa och vi pratade om perioden kring jul.

Det är flera, flera år sedan vi pratade om honom (pappa) på detta sätt och för mig var det på ett sätt frigörande, jag fick en djupare förståelse för vart min ängslan över jul kommer ifrån. Det var mer som vi berörde i samtalet som jag behåller för mig själv, för nu, men, efter samtalet med mamma, är jag än mer hudlös. Jag älskar dig mamma.

Jag tror att jag är på väg in i en ordentlig sorgeprocess och det är as-häftigt och as-läskigt. Jag öppnar upp för sorgen vilket gör att jag öppnar upp för andra känslor. Färger, smaker, lycka och glädje kan jag se och känna mycket mer.

Jag kommer att vara ledig över jul, jag har semester och jag ska verkligen ha semester och hämta hem mig själv litet och landa. På KEDS-test jag gjorde förra veckan fick jag 41 poäng, vilket är väldigt dåligt, så jag behöver ta min stress på allvar. Jag måste ta mig själv på allvar.

I morgon är det torsdag och terapi, jag längtar samtidigt som att jag är rädd. Känslorna är verkligen överallt och det är jag nu. Jag har mer att skriva men jag avvaktar lite så jag får ta hand om själv. Jag vet inte hur aktiv jag kommer att vara här i bloggen, kanske än mer aktiv, kanske helt inaktiv. Jag kommer åtminstone att finnas på Instagram under ”slapp_dinosaurien_fri”.  Du kan även finna mig på min Facebook-sida “Släpp Dinosaurien Fri

Tack för din tid och jag hoppas att du tar hand om dig och dina under kommande ledigheter.

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

2 thoughts on “Hudlös

  1. Tack för att du delar med dig. De flesta ryggar tillbaka när en vill prata om det här. Jag förstår dom. Att öppna upp gamla sår som aldrig läkt är i mångas ögon en masochistisk handling. För mig är det vardag.
    Nu ger du mig ett utrymme i min hjärna att känna mig mindre bedrövlig. Tack vare din blogg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: