Närhet

Att undvika närhet

Jag vet inte hur många gånger jag sagt “Om du inte släpper någon inpå dig kan ingen heller såra dig” – det har varit mitt motto i livet och samma mening står i boken. Det är så himla sant och tragiskt. Mitt idiotiska motto har gjort att jag ofta känt mig ensam. Självförvållat kan man tänka – men jag viste inget annat. Jag tänker så i dag med, men i stället försöker jag påminna mig om att om jag inte vågar lite på människor kommer jag att dö ensam. Det vill jag inte.

Tvångsmässigt sökande efter eller unvikande av sex

Ifall sexuella övergrepp var de enda tillfällen du fick till fysisk kontakt som barn kan det fortsätta söka närhet enbart i sexuella relationer. En del överlevare använder alltså sex som en flyktväg eller är beroende av sex men det finns andra som gör allt för att undvika sex överhuvudtaget. Jag tillhör den skaran som har haft sex som ett beroende. Jag kunde knulla med en kille en timme, för att ringa nästa ett bad och en cigg senare. Jag har haft många sex partners och många av dom kommer jag inte ens ihåg. Trotts detta har jag haft några långa relationer och i dom har jag varit omättlig vilket i sig har skapat problem då mina partners inte velat haft sex lika ofta som jag.

I dag, i min nuvarande relation har jag lärt mig att kärlek inte nödvändigtvis behöver innehålla sexuell närhet. Det har tagit några tuffa år att komma till den insikten. Jag har haft vetskapen om det förut, men inte insikten och det är stooor skillnad, tro mig. För mig har närhet varit lika med sex. Tack vare denna boken  och min sambo förstår jag skillnaden. Jag förstår min hunger efter sex, jag förstår varför sex har varit så “onormalt” viktigt för mig.

Med detta inlägg är Del ett – Lägeskontroll slut.

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: