Min kropp

Lägeskontroll del 1

Min kropp
Barn lär känna världen genom sin egna kropp. När jag blev utsatt för sexuella övergrepp lärde jag mig att världen inte var en trygg plats. Jag kände smärta, svek och motstridiga känslor av upphetsning. Barn lär sig ofta att lämna sin kropp för att undvika dessa känslor eller så domnar dom bort så gott det går.

Vart befinner jag mig nu?
Kan du uppleva alla slags känslor i din kropp? Händer det att du domnar bort? Mja, jag känner all slags beröring, jag är extremt känslig för det dock. Känslomässig beröring speciellt. Jag domar bort till och från på märkliga ställen, men om det har med detta att göra vet jag inte.

  • Är du medveten om det budskap kroppen ger dig, det kan handla om hunger, rädsla, trötthet, smärta, svarar du mot budskapen? Nu gör jag det, allt som oftast. Visa budskap väljer jag att ignorera dock. Detta är något som jag fått lära mig genom utbildning som handlat om kroppens signaler och dess budskap.
  • Har du svårt att älska och acceptera din kropp? Känner du dig hemma i den? I bland, i bland inte. Innan jag träffade min nuvarande sambo så skulle svaret bli Nej och Nej, men med hans hjälp så lär jag mig att acceptera kroppen och jag jobbar för att älska den också.
  • Har du skadat din kropp avsiktligt? Oja, jag har ärr från tonåren när jag skar mig på armar, när jag inte fick plats att skära där, skar jag mig på magen, och i bland till och med på benen. Just nu skadar jag inte kroppen på det sättet längre.

Jag har ärr kvar på mina armar som visar mitt destruktiva sätt i mina tonår, även dom ärren kommer jag att få leva med. I dag har jag en del extra kilon som jag bör på istället. Då jag tidigare inte kunnat acceptera min kropp och därför aldrig lyssnade på signaler om hunger och trötthet, glömde jag bort att äta och sov på konstiga tider.

Matbeteendet finns ännu kvar. Jag jobbar dock stenhårt för att äta mat. Det har inte att göra med att svälta mig själv som bestraffning, jag bara glömmer bort att äta för att hungern inte finns där och i bland har det gått en hel dag och jag först för sent kommer på att jag måste äta. En ond cirkel som jag håller på att ta mig i från.

 

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: