Vad & Varför nu?

Vad & Varför nu? 18år senare..

För drygt sex år sedan gav min mor mig en bok som heter:

– INCEST och andra SEXUELLA övergrepp. Handbok för överlevare.

Japp, jag är ett offer, ett offer som blivit utsatt för sexuella övergrepp från min far. Från att jag var en liten baby tills att jag blev  11år. Boken gav hon mig i hopp om att jag skulle läsa och finna tröst, mening och mål. Det var en fin gest från hennes sida men för sex år sedan var jag inte någonstans i närheten att ta mig ann den boken på 442sidor.

Nu befinner jag mig i livet när det är Do och Die som gäller – näe, nu var jag lite dramatiskt, men faktiskt så känns det lite så. Jag lever det liv jag alltid har drömt om, men kan inte för hela mitt liv tillåta mig att vara lycklig några längre stunder. Jag har inte förstått vad det är som gör att jag hamnar i dessa dippar av ångest, nedstämdhet, osäkerhet och tvivel. Jag har velat att det ska ha berott på min sambo.

Den här veckan har varit en sådan dipp, i kväll har jag stängt av, försökt hålla god min, smällt i mig mängder med choklad, sysselsatt mig med serier, men när sambo satt sig i soffan efter sitt besök och kollade på mig med världens bredaste leende och visade den där kärleken som han hyser för mig blev det för mycket för mig. Jag går upp och lägger mig i sängen och gråter och tycker synd om mig själv, försöker hitta anledningar att det är sambons fel att jag känner som jag gör, tills att jag kom ihåg den där boken jag fick av mamma för sex år sedan.

Det är inte min sambo, det har aldrig varit han, det är jag, eller rättare sagt, det är  “han” – jag är redo att bli hel och det ska jag bli med hjälp av den boken. Första kapitlet tar upp punkter som fick mig att fyllas med tårar och många djupa, tunga suckar av lättnad. Äntligen är jag redo, och med den bästa sambon jag kan tänka mig vid min sida kommer detta att gå vägen för en gångskull.

Varför denna blogg och varför offentlig?

Författarna i boken föreslår att man skriver. Jag vill skriva och dela med mig av mina erfarenheter och visa andra flickor, tjejer, kvinnor, damer, pojkar, killar, karlar – att det går att bli hel igen efter incest och andra sexuella övergrepp. Kan min historia få dig att känna om ens lite mindre ensam och ge dig hopp är det bra. Dock är denna bloggen i första hand för mig.

Kommentarer , frågor och mail är välkomna.

Published by Släpp Skammen

Jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en närstående som barn och jag var tyst i många år, inte längre. Jag vill med min historia, vara en tröst, en väckarklocka, ett stöd och kanske en annans styrka. Att prata om det är en förövares värsta mardröm och jag har för avsikt att aldrig mer vara tyst. Skammen skall släppas och vi gör det tillsammans.

2 thoughts on “Vad & Varför nu?

  1. hello I was luck to come cross your website in bing
    your subject is outstanding
    I obtain much in your topic really thank your very much
    btw the theme of you blog is really quality
    where can find it

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: